Navigatie

Syrah, Grenache - Asencio Domaine Singla Cotes du Roussillon Bio

Vorige Artikel 158 van 256 Volgende
€ 14,95 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Asencio van Domaine Singla, Cotes du Roussillon - Omfietswijn

Kleur: Robijnrood met steenrode reflecties
Aroma's: Donkerfruit, braam, kers - kruiden en specerijen
Smaak: Elegant, verfijnd en mondvullend, kers, braam, zachte peper, kruiden, chocola, mooi zacht mondgevoel
Afdronk: mooie lengte, zacht, koffie, elegant bittertje

Wijn/Spijs: Gebakken- en gegrild rood vlees, wild, kip, kalkoen,

Nicolaas Klei: "Ruige kruidigheid, verpakt fruitige verfijning".

Winemagazine: "A nose of ripe red fruits, sweet persistent matters, perfumes in mouth, silky with velvet tannins."

  • Druivenrassen: Grenache noir (30) en Syrah (70%)
  • Wijnhuis: Domaine Singla
  • Wijnregio: Cotes du Roussillon
  • Inhoud: 0,75L
  • Alcohol: 15%
  • Productiemethode: Biologisch
  • Schenktemperatuur: 17 - 19 graden

Domaine Singla, een juweel uit Roussillon.

De familie De Besombes bezit Domaine Singla sinds 1760, nu is Laurent de Besombes-Singla de drijvende kracht achter dit wijndomein gevestigd in het wijndorpje Saint-Laurent –de-le-Salanque, aan de kust van de middellandse zee. De dichtstbijzijnde grote plaats is Perpignan, even zuid-westelijk van St Laurent.  Maar veel belangrijker nog is de onmiddellijke nabijheid van twee belangrijke wijndorpen, Collioure en Banyuls-sur-Mer. Dit is ook de laatste wijnregio in Frankrijk noordelijk van de grens met Spanje.

Alhoewel de wijnen van Roussillon in één adem worden genoemd met die van de Languedoc, is er toch in toenemende mate sprake van een geheel eigen karakter van beide regio’ s. De wijnen van Roussillon lijken wat meer ‘betimmerd’ zeker waar het de topkwaliteiten betreft. De beste wijnen bezitten ook een fraai bewaarpotentieel.

Domaine Singla telt in totaal 50 hectaren, allen in de l’Agly vallei,  sinds 2006 zijn ook alle wijngaarden biologisch of bio-dynamisch gecertificeerd. Men produceert ruim tien verschillende rode, witte en rosé wijnen, maar er wordt ook indrukwekkend goede Rivesaltes gemaakt. De beschaafd zoete, versterkte wijn. De gebruikte druivenrassen zijn grenache noir, syrah, carignan, mourvèdre, macabeu, roussanne, grenache blanc, muscat d’Alexandrië en muscat à petits grains.

De meest opvallende aanpak op dit superieure domein is de wijze waarop zij hun fruit verwerken. Tot niet al te lang geleden was ‘Zuid-Frankrijk’ één grote wijnfabriek. Alles draaide om volume en alle druiven eindigden in dezelfde gistingskuip. Eenheidsworst van laag niveau. Maar de laatste drie decennia is er in die hoek een kwaliteitsrevolutie gaande. Jonge mensen worden universitair opgeleid en bezoeken ook vaak andere wijnlanden om hun kennis te verrijken. Hiermee is de basis kwaliteit van de Languedoc & Roussillon enorm gestegen.  Sterker nog er worden op steeds meer plaatsen schitterende wijnen gemaakt, zo ook op Domaine Singla.
In plaats van alle wijndruiven op een hoop te gooien worden hier de druiven perceel voor perceel en met grote zorgvuldigheid verwerkt. Hierdoor ontstaan wijnen met een grote mate van typiciteit en optimaal van kwaliteit.
Dit kan niet bereikt worden door ‘conventioneel’ te blijven werken. Volume maakte plaats voor kleinschaligheid. Massa werd ingeruild voor precisie. Eenvoud veranderde in perfectie. De spraakmakende wijnen van Domaine Singla zijn hiervan het bewijs. In totaal maakt men gemiddeld 50.000 flessen per jaar en daalde de opbrengst per hectare van bijna 80 hectoliter in het verre verleden naar iets meer dan 20 hectoliter nu.

 

© 2015 - 2019 MijnWijn.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel