Navigatie

Malbec - Clasico - Mendoza - Altos Las Hormigas

Vorige Artikel 88 van 236 Volgende
€ 12,50 € 11,60 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Een mooi klassieke Malbec van Finca Altos Las Hormigas uit de regio Mendoza.

De Malbec Clasico van wijnhuis Altos Las Hormigas Mendoza is donkere gekleurd met  fruitige aroma's van rode bessen, braam, viooltjes en iets van drop. Deze Malbec is precies zoals een echte Malbec hoort te zijn.. een mooi vol en complex. Om de aroma's van de wijn te behouden wordt er gebotteld zonder enige vorm van filtering. En dat merk je! Boordevol rijp fruit, viooltjes, met specerijen als lavendel, drop en chocolade op de achtergrond. Een heerlijk volle en zwoele wijn.

wijn/spijs - In Argentinië is de malbec de wijn bij uitstek voor de ‘Asado’, gegrild of gebraden vlees uit de oven, van het spit of de barbecue. Rund, lam, geit, varken of gevogelte, daar doet de Malbec niet moeilijk over, en ook niet over bijpassende kruiden, knoflook of smaakrijke specerijen.

  • Druivenras: Malbec
  • Wijnhuis: Altos Las Hormigas
  • Wijnregio: Mendoza
  • Inhoud: 0,75L
  • Alcohol: 13,5%
  • Schenktemperatuur: 18-20 graden
  • Productiewijze: Conventioneel & duurzaam

In 1995 maakten Alberto Antonini, een bekende Toscaanse wijnmaker, en Antonio Morescalchi, een jonge ondernemer, een uitstapje naar de ontluikende wijngebieden in Zuid-Amerika. Ze waren meteen onder de indruk van de wijngaarden die gedijen in de grote hoogte en het droge klimaat van Mendoza, en waren gefascineerd door de lokale tradities en de mix van culturen.

Ze keerden terug naar Toscane, niet alleen onder de indruk van de regio, maar ook van het onbenutte potentieel van Malbec, een druif met een sterke lokale traditie, die grotendeels genegeerd en verkeerd begrepen werd. Terwijl de rest van de wijnwereld Mendoza zag worstelen met het massale wijnimago, zagen de twee jonge Italianen Mendoza als een plek waar traditionele wijncultuurwaarden en ongeschonden land nieuw leven kon worden ingeblazen met een moderne wijnbereidings technieken en internationale ervaring. In plaats van Cabernet Sauvignon en Merlot te planten, besloot het team om hun vertrouwen in Malbec te investeren. Tegenwoordig is Malbec de variëteit waarvoor Argentinië het meest bekend is.

Men kocht 530 hectare in de landelijke gemeente Lujan de Cuyo voor het toekomstige landgoed van "Altos Las Hormigas."
Toen de wijngaarden in 1996 werden geplant kregen de arbeiders te maken met een stevige ruzie met de plaatselijke mierenkolonies. De mieren hielden ervan zich te voeden met de tere spruiten van de pas geplante jonge wijnstokken, waardoor maandenlange arbeid tot niets werd teruggebracht, alles in één nacht. De arbeiders weigerden de mieren te vergiftigen en gingen op zoek naar natuurlijke manieren om hun aandacht af te leiden.
Gedurende deze tijd merkte men op dat de mieren de "echte" eigenaren van de plaats waren en enorme terreinen bestreken en grote taken volbrachten ondanks hun minuscule grootte. In Argentinië zeggen we: "un trabajo de hormigas" of "een baan voor mieren" die bescheiden, geduldig en toegewijd werk beschrijft.
We besloten onze onderneming te benoemen naar de hardwerkende, "team-playing hormiga", die symbool staan voor onze geschiedenis en een symbool is geworden van onsgeluk.
 

 

© 2015 - 2019 MijnWijn.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel