Corvinone, Corvina, Rondinella - Amarone Classico - Azienda Brigaldara

Vorige Artikel 389 van 429 Volgende
€ 42,50 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Amarone Classico van Azienda Brigaldara

De Amarone Classico is het resultaat van een zorgvuldige selectie van alleen de hoogste kwaliteit druiven en een zeer rigoureus droogproces.

De druiven waarvan Brigaldara Amarone maakt, hangen in losse trossen met een goede blootstelling aan de zon. Voordat ze in kisten gaan om te rusten, worden de druiven zorgvuldig geselecteerd in de wijngaarden. Eventuele beschadigde of onvolmaakte exemplaren worden geëlimineerd. Alleen geschikte druiven worden gedroogd.

Na een droogproces van 120 dagen worden de druiven geperst en gefermenteerd. Bij het fermenteren worden alle nobele componenten van de druivenschil geëxtraheerd. De Amarone Classico is een wijn die de traditionele productiemethoden van het gebied weerspiegelt.
Alleen grote houten vaten worden gebruikt tijdens het rijpingsproces om ervoor te zorgen dat de fruitige aroma's niet worden weggedrukt door het hout. 

 

  • Druivenrassen: Corvinone,Corvina,Rondinella
  • Wijnhuis: Azienda Brigaldara
  • Wijnregio: Veneto D.O.C.G. Amarone della Valpolicella
  • Inhoud: 0,75L
  • Alcohol: 17,5%
  • Schenktemperatuur: 17-19 graden
  • Productiewijze: conventioneel & duurzaam

De wijnmaker schrijft:
Garnet red in colour with aromas of fruit jam, warm spices, cherries, Moreno cherries, dried fruit and hints of tobacco and cocoa. This wine is full bodied, complex, elegant and velvety.
Aging: 1 year in barrique and 2 years in 25hl slavonian oak barrels

 

Het wijnhuis Brigaldara ligt even buiten het dorp San Floriano, ten noorden van Verona. 
Tot 1986 verkocht Stefano Cesari landbouwmachines voor het bedrijf van zijn grootvader.
Toen Opa overleed werd de oom van Stefano aan het hoofd gezet van deze afdeling en kreeg Stefano de touwtjes in handen van het wijnbedrijfje dat toen 6 hectaren groot was. Inmiddels is de oppervlakte door acquisitie gegroeid tot 100 hectaren waarvan er 45 met wijndruiven zijn beplant. De rest van de oppervlakte wordt onder meer benut voor olijfbomen, kersen, mais en vredig grazende koeien. 

De ondernemende geest van de familie Cesari is het fundament onder de groei van het wijnbedrijf Brigaldara. In iets meer dan 30 jaar het bedrijf met factor 16 laten groeien zegt alles.
Men investeerde grote sommen geld in land. De aankoop van het 66 hectaren tellende landgoed ‘Case Vecie’ bracht niet alleen top kwaliteit wijnbouw grond, maar ook grote hoeveelheden bosgrond. Deze wijngaarden worden biologisch verbouwd.

 

 

© 2015 - 2022 MijnWijn.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om "MijnWijn.eu" te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.