Grenache, Syrah - Chateau Rochecolombe - Rhone, Ardeche, bio

Vorige Artikel 158 van 416 Volgende
€ 12,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 2 dagen.

Onno Kleyn schrijft: blijmakend, opwekkend, juichend sap! Alles klopt!

Wijnranken van gemiddeld 70 jaar oud zorgen voor een robijnrode zeer karaktervolle wijn.
De Grenache geeft de wijn het romige en soepele, de Syrah is verantwoordelijk voor het rode fruit, fijne specerijen en de intense kleur.
Om de aroma’s en de finesse van de wijn te vrijwaren wordt hij niet gefilterd

Wijn&spijs: Aperitief, vleeswaren, kip, kalkoen, wit vlees, Mediterrane gerechten, pasta's, vegetarische gerechten

  • Druivenras: Grenache (60%), Syrah ( 40%)
  • Wijnhuis: Chateau Rochecolombe
  • Wijnregio: AOC Cotes duRhone
  • Inhoud: 0,75L
  • Alcohol: 13%
  • Schenktemperatuur: 15 - 18 graden
  • Productiewijze: Biologisch

De druiven worden grotendeels handmatig geoogst, daarna gaan ze op de sorteertafel, voor het verwijderen van alle steeltjes en bladresten. Dan volgt een fermentatie tussen de 10 en 15 dagen bij een temperatuur van 28 tot 32 graden. De wijn rijpt 12 tot 15 maanden in betonnen cuves.

CHATEAU ROCHECOLOMBE is een familiebedrijf.
Sinds vier generaties werken zij met dezelfde passie voor zowel de wijngaard en voor de wijn.
De knowhow is doorgegeven van generatie op generatie.

De in “van Oudenaarde” (België) geboren , Robert Hererigs is een bekende songwriter en artiest. Deze Belgische schilder, kocht Château Rochecolombe in 1925 als een tweede huis. In die tijd was er naast het pand een grote boomgaard van abrikozen bomen en enkele percelen wijnstokken.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog, namen zijn oudste zoon Gilbert met zijn vrouw Genevieve Van de Vyvere, de teugels van het landgoed over, en zij zetten de abrikozenvelden vervolgens om in wijngaarden. De vijftien
eerste jaren werd de oogst meegenomen naar de Cooperative Cellar van Bourg Saint Andéol een wijnhuis dat handelde in Châteauneuf du Pape. In de jaren zestig deed hij de gewaagde weddenschap om zijn eigen kelder te creëren voor het maken van  Côtes du Rhône, terwijl in het kanton de belangrijkste productie tafelwijn was.

Hij was veertig jaar lang voorzitter van de Unie van Wijnbouwers van de Côtes du Rhône van het kanton Bourg Saint Andéol en meerdere jaren bestuurslid van het Syndicat Général des Côtes du Rhône in Avignon.
Hij zit ook achter de uitbreiding van het Appellation-tijdperk van de Côtes du Rhône en de Côtes du Rhône Villages en de dorp toevoegingen zoals Bourg Saint Andéol. Hij was ook een sterke pleitbezorger voor het werken met biologische en traditionele werkmethoden.

Tegenwoordig zijn wijn- en wijnactiviteiten overgenomen door zoon Roland.
Als de nieuwe generatie de knowhow van hun voorganger bestendigt, heeft het zichzelf een heel specifiek doel gesteld, namelijk de voortreffelijke kwaliteit van de wijn continueren. Dit zowel op het niveau van het werk in de wijngaarden als in de kelder.

 

 

 

 

 

© 2015 - 2022 MijnWijn.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om "MijnWijn.eu" te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.