Navigatie

Mavrud - Reserve Organic - Zagreus Winery

Vorige Artikel 91 van 294 Volgende
€ 10,20 (inclusief 21% btw)
Aantal

Nieuw in ons assortiment, meer info volgt

Eerste notities:

Kleur: Intensief, granaatrode, levendige kleur;
Neus: Rijke, complexe, elegante neus met vleugjes karamel en noten; 
Smaak: Harmonieus en full-bodied van smaak. Sappig mondgevoel van rijpe bosvruchten, gedomineerd door zwarte bessen en frambozen. Kruidige finale met zachte tannines. Lange en verfijnde nasmaak.

12 maanden vatgerijpt - nieuw Bulgaars eiken.

 

Awards:
PROEFSCHRIFT WIJNCONCOURS 2016, Amsterdam
In de TOP 5 nominaties voor Wijn van het Jaar 

  • Druivenras: Mavrud
  • Wijnhuis: Zagreus Winery
  • Wijnregio:Thracische Laagvlakte - Bulgaars beschermd wijngebied.
  • Inhoud: 0,75L
  • Alcohol: 13,5%
  • Productiewijze: Biologisch

 

Zagreus Winery bevindt zich in de Thracische vallei in Zuid-Bulgarije, in de buurt van Plovdiv en Asenovgrad. Het is een familiebedrijf eigendom van de familie Kostadinov. De wijngaarden werden in 1998 aangeplant. Met een stabiel en geplande groei door de jaren heeft Zagreus Winery vandaag ongeveer 130ha aan wijngaarden. Alle wijngaarden liggen binnen een straal van 2 km van het wijnhuis. De gekweekte variëteiten zijn Mavrud –  50%, Cabernet Sauvignon – 20%, Syrah – 20%, en Merlot – 10%.

Zagreus - de Thracische Dionysus - betekent zoon van de aarde en de hemel. De legende verhaalt dat Zeus, vermomd als een slang, een relatie aanging met Persephone. Zagreus, gesproten uit de verbintenis van Zeus met Persephone, werd snel de lieveling van zijn vader. Daarom maakte Zeus hem tot koning en gaf hem, reeds toen hij nog jong was, meer eerbewijzen dan aan de andere goden. Hoewel het kind zich door zijn goddelijke kracht in verschillende gedaanten veranderde, moest het toch eindelijk in de ongelijke strijd bezwijken. De Titanen verscheurden zijn lichaam en verslonden het. Alleen zijn hart werd gered door Athena, die het aan Zeus bracht.

De Titanen die Zagreus hadden verscheurd, werden door de bliksem van Zeus zodanig getroffen, dat zij tot as verbrandden. Uit die as nu, die met het bloed van Zagreus was vermengd, zijn de mensen gesproten. En juist daaruit laat zich het menselijk karakter verklaren. De lust tot het kwade, die ieder mens met zich meedraagt, vindt zijn oorsprong in de as van de Titanen; de neiging om goed te doen spruit voort uit het onder die as gemengde bloed van Zagreus..

Het idee voor de naam "Zagreus" van het wijnhuis werd geboren uit de recent gevonden oude tegel van de Dionysus cultus in de omgeving. Hij werd gevonden in een grot - een oude tempel van de Thraciërs, waar de goddelijke mysteriën werden uitgevoerd, ook bekend als Dionysus orgieën. Zij voerden dit ritueel uit in het begin van de lente. Volgens onze christelijke kalender vonden deze feesten plaats tussen 14 februari en de eerste zondag vóór de vastentijd.

 

Zagreus Winery werd gebouwd in 2004, het jaar van de eerste oogst. Het wijnhuis is een ultra modern gebouw met een volledig geïntegreerde cyclus van de productie. Om maximale kwaliteitscontrole uit te kunnen voeren, gebruikt Zagreus alleen druiven uit eigen wijngaarden voor de wijnproductie . Vandaag bedraagt de totale capaciteit van het wijnhuis 1.000.000 flessen.

 

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in de omgeving waar Zagreus Winery is gelegen is 12,3°C, de gemiddelde regenval is 550 mm, en de zonnenschijn in het groeiseizoen is 2400 uren. Kleurbereik van de bodem is van donker kaneel rood tot licht rood. Het klimaat is transcontinentaal met milde winters en warme zomers.

 

Sinds 2010 worden alle wijngaarden van Zagreus Winery geteeld volgens de Europese normen voor biologische landbouw – zonder gebruik van herbiciden en pesticiden.
Vanaf oogstjaar 2013 zijn een aantal wijnen biologisch gecertificeerd. Het wijnhuis is erg trots op haar volledig geïntegreerde cyclus van productie. Het hele proces – van de wijnstokken tot de fles vindt plaats in één plek en is in "een hand", wat de volledige kwaliteitscontrole garandeert.

 

 

© 2015 - 2019 MijnWijn.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel