Hertog Jan - Grande Prestige 0,5L

Artikel 1 van 6 Volgende
€ 6,10 (inclusief 21% btw)

Mooi rijke, gebrande en kruidige smaak, friszoet met een lichte bitterheid.
Een van de weinige bieren die net als een stevige vatgerijpte wijn nog verder kan rijpen, de smaak wordt rijker met de jaren.

  • Hertog Jan Brouwerij, Arcen, Nederland
  • Alcoholpercentage: 10,0%
  • Bevat: gerst, tarwe, glutenbevattende granen.

Misset biertest:
Niet iedereen zal het weten, maar de Grand Prestige van Hertog Jan behoort tot de oudste speciaalbieren van Nederland. Het zag al in 1983 het levenslicht bij de Arcener Bierbrouwerij al heette het toen nog Magnus Grand Prestige. Een zwaar en donker bier, type gerstewijn met een voor die dagen ongekend hoog alcoholpercentage van 10%! Jarenlang stond er op het etiket zelfs ‘Neerlands Zwaarste Bier’.  Tot op de dag van vandaag is dit het kroonjuweel van Hertog Jan.
In de kelder van de brouwerij in Arcen liggen duizenden  flessen van dit bier te rijpen. Dit is een dan ook uitstekend bewaarbier en maaltijdbegeleider. Bij veel Hertog Jan cafés wordt het bier ook getapt.
Het viel de proevers gelijk op na het nemen van de eerste slok. Dit is een robuust en vol smakend bier. Perfect in balans ook. Voor Louis Klaassens iets te zoet, maar juist deze eigenschap maakt dat bier prima weggelegd kan worden voor een paar jaar.
De zoetheid neemt dan af en maakt plaats voor een bijna port-achtige smaak. 

Bestelling na telefonisch overleg over beschikbaarheid, op=op

© 2015 - 2021 MijnWijn.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel