Monarch - vatgerijpt - wijngoed Biezenhof, Zeeuws Vlaanderen, Nederland

Vorige Artikel 114 van 441 Volgende
€ 11,60 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Monarch is een kruising van de Dornfelder met een tweetal Duits/Franse druivenrassen. Een verbeterde Dornfelder dus, die beter bestand is tegen Meeldauw en beter rijpt in het Zeeuwse klimaat. Door de hoge weerstand tegen ziektes en schimmels kan deze druif zeer milieuvriendelijk verbouwd worden.

De wijn heeft een periode gerijpt in eiken vaten, is mooi rijk, zacht met romig kersenfruit, donkere choco en iets koffie.
Heel mooi gemaakt, met een voor Nederlandse begrippen uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Bronzen Medaille tijdens Wijnkeuring der Lage Landen 2020 ( Top 5 uit 282 NL & Belgische wijnen)

Druivenras: Monarch (Dornfelder)
Wijnhuis: 't Biezenhof
Wijnregio: Zeeuws Vlaanderen
Inhoud: 0,75L
Alcohol: 13%
Productiewijze: Principieel duurzaam

De wijngaard is gelegen in het buurtschap ‘De Biezen’ bij het dorpje Eede. Dit is een klein grensdorpje in het karakteristieke West Zeeuws Vlaanderen. Wijngaard ‘t Biezenhof is één van de vele wijngaarden in Nederland maar één van de weinige in de provincie Zeeland.
Over het etiket van zijn wijnen verteld wijnmaker Ronald Blomme: Het etiket is een schilderij van Bea Vandendriessche en heet Dansende Vrouwen en het sprak ons erg aan om dit aan onze wijnen te binden. Dankzij de welwillende medewerking van Bea kunnen we met trots dit schilderij als blikvanger voor onze wijnen gebruiken. Het schilderij oogt van verderaf alsof het wijnranken zijn maar bij betere bestudering zien we dansende vrouwen die het absoluut naar hun zin hebben en zich vermaken. Wellicht hebben ze een paar lekkere glazen wijn gedronken en zijn in de perfecte mood voor een dansje.

 

© 2015 - 2023 MijnWijn.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om "MijnWijn.eu" te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.