Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc en Malbec, Petit Castel - Domaine Castel - Israel

Vorige Artikel 380 van 429 Volgende
€ 39,95 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Petit Castel van Domaine du Castel

In het glas donker gekleurd met rijke aroma's van donker fruit en "Oaky tones" en wat tabak.
De smaak is rijk, noem het "full body"en zijdezacht met een schitterende balans tussen het donkere fruit en de invloeden van de vatrijping met koffie, tabak en iets donkere chocola. Een fantastische wijn die als "Petit" nauwelijks voor zijn grote broer onder doet!

Vivino: 4.2/4.3

De wijnmaker:
Petit Castel is Domaine du Castel’s second wine.
The strains used to create this wine are Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc and Malbec. The wine is set to mature in French oak barrels for approximately 12 months, followed by approx. 4 months in concrete tanks, prior to bottling.

The Petit Castel is a full-bodied wine, bearing a hint of tannin and a harmonic fruity-oak balance, with a deep royal purple color. The wine is at its peak about 3-5 years from harvest and decanting is recommended before serving.

All wines are kosher under Badatz Beit Yosef hechsher

instagram.com/domaineducastel

  • Druivenras: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc and Malbec
  • Wijnhuis: Domaine du Castel
  • Wijnregio: Jerusalem-Haute Judee
  • Land: Israel
  • Inhoud: 0,75L
  • Alcohol: 14%
  • Schenkadvies: 16-19 graden
  • Productiemethode: Koosjer voor pesach, conventioneel & vegan

Domaine du Castel is een klein domein, dat zich bevindt ten westen van Jeruzalem, in de oude ‘corridor’ tussen Israël en zijn hoofdstad.
Een bijzonder wijndomein in het oude land. Eigenaar en oprichter Eli-Ben-Zaken wist het allemaal te realiseren, door te kiezen voor een geleidelijke opbouw en een aangeboren vastberadenheid.
De in Egypte (!) geboren wijnproducent begon met een Italiaans restaurant in Jeruzalem, en had van 1980 tot 1996 een kippenfarm. In 1988 begon hij uit hobbyisme met een kleine wijngaard bij het huis, van 1/10e hectare. Deze leverde in 1992 zijn eerste twee vaten wijn op. Tot 1995 werden de wijnen in de kippenstal gemaakt, bij gebrek aan middelen en beter. De wijn was zo succesvol dat de kippen in 1996 definitief ‘op stok’ mochten!
De aangeplante wijngaarden liggen op een hoogte van 700 meter, zodat er genoeg afkoeling is om de druiven fris te houden. Ook valt hier veel meer regen dan je zou verwachten, zo rond de 700 millimeter per jaar. Hoewel het meeste valt in de winterperiode, is de hoeveelheid irrigatie daarom toch heel beperkt.
Een belangrijke kwaliteitsfactor is de dichtheid waarmee de stokken zijn geplant. Met 6700 per hectare veel meer dan de 2200 die bij andere bedrijven gebruikelijk is. Ze staan niet op eigen grond, want die heeft de staat aan de kibboets gegeven. Met die kibboets is daarom een huurcontract afgesloten. Inmiddels is ook zoon Eli in het bedrijf, die heeft gestudeerd in Frankrijk en daar ook een aantal wijnstages gelopen.

 

 

 

 

© 2015 - 2022 MijnWijn.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om "MijnWijn.eu" te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.