Cabernet Sauvignon, Merlot - Margaux Blason de Issan, Chateau d Issan

Vorige Artikel 369 van 423 Volgende
€ 39,00 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Margaux Blasson d'Issan 2018 Tweede wijn van van Château d’Issan, 3e Grand Cru Classé

In het glas donker gekleurd met rijke aroma's van zwart fruit, bosbes, braam naast tonen als kruidnagel, grafiet, tabak en donkere chocolade.
De smaak is full bodied met bovengenoemde aroma's, zeker complex onder invloed van de maaltijd, de wijn is verfijnd, zeer strak en kent een minerale afdronk met een mooie lengte.

Firm and grainy with a lively backbone and savory finish.” James Suckling 94/100

"With a lot of upfront tannic bite, this definitely benefits from five minutes in the glass to show the cassis and charcoal notes. A bitter dark chocolate washes over the finish, again showing that these are big tannins. Drinking Window 2023 - 2036" - Decanter

Vivino: 4.0

  • Druivenrassen: Cabernet Sauvignon (52%), Merlot (48%)
  • Wijnhuis: Chateau d'Issan
  • Wijnregio: Margaux
  • Inhoud: 0,75L
  • Alcohol: 13%
  • Productiewijze: Conventioneel, met veel aandacht voor duurzame werktechnieken
  • Schenktemperatuur: 18-20 graden

Over het Chateau:

Château d'Issan is gelegen in de appellatie Margaux in de Franse regio Bordeaux.
De hier geproduceerde wijn werd geclassificeerd als een van de veertien Troisièmes Crus (Third Growths) in de historische officiële Bordeaux-wijnclassificatie van 1855. 

De geschiedenis van Château d'Issan bestaat voornamelijk uit een lange lijst van eigendomsoverdrachten en legaten.
Door vererving en huwelijk is het landgoed van eigenaar op eigenaar overgedragen en hebben ze allemaal op hun eigen manier bijgedragen aan de bekendheid en het unieke karakter ervan. In de 12e eeuw was het landgoed een leengoed met de naam La Mothe-Cantenac, voordat het Théobon Manor werd, toen een vrouwelijke erfgenaam trouwde met een heer met dezelfde naam.

Over een periode van bijna drie eeuwen werd het landgoed doorgegeven langs een lijn waarbij een aantal families betrokken waren met namen als Noailhan, Meyrac, Ségur, Salignac, de la Vergne, Escodeca de Boisse, enz.
Vanaf 1575 werd het eigendom eigendom van vijf generaties van de familie Essenault, die het uiteindelijk hernoemden en hun naam verwierven met "Issan" en zo werd Château d'Issan geboren.

Tijdens de periode tussen de twee wereldoorlogen werd het landgoed helaas in verval achtergelaten, maar het werd opnieuw tot leven gewekt door de familie Cruse, eigenaars sinds 1945.
Onder leiding van Lionel Cruse is het kasteel gerestaureerd, de installaties aangepast en de wijngaard opnieuw beplant. Sinds 1998, dankzij investeringen van Lionel's zoon Emmanuel Cruse in de wijnstokken en kelders, zijn de wijnen van Château d'Issan een nog getrouwere afspiegeling geworden van hun exclusieve terroir. .

Het wijnhuis is eigendom van Emmanuel Cruse, van de familie Cruse.
In februari 2013 werd 50% van het landgoed gekocht door Jacky Lorenzetti, die ook eigenaar is van Château Pédesclaux in Pauillac en Chateau Lilian Ladouys in Saint-Estèphe. (beide ook in ons assortiment)

De wijngaard grenst aan andere Margaux-kastelen, waaronder Château Palmer en Château Margaux zelf, in afzonderlijke percelen van in totaal 44 hectare.
Château d'Issan ligt in het midden van de appellatie Margaux, een werkelijk bevoorrechte locatie, wat de uitstekende kwaliteit van zijn wijnen verklaart. Het milde weer, gereguleerd door de nabijheid van de zee en de monding van de Gironde, biedt ideale omstandigheden voor de wijnbouw.

De bodem bestaat uit heuvels van grind en 15 meter hoge alluviale heuvels, afgerond door erosie. Deze grond draineert goed en dwingt de wijnstokken om diepe wortelstelsels te ontwikkelen op zoek naar de speciale ingrediënten die Château d'Issan-wijnen zo onderscheidend maken.

 

Chateau d'Issan produceert jaarlijks 6.000 kisten van de Grand Vin en maakt sinds 1995 van de jongere wijnstokken een tweede wijn onder het label Blason d'Issan.

 

© 2015 - 2022 MijnWijn.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om "MijnWijn.eu" te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.